Knikarmscherm

Pirisol Terrasschermen

Het ideale scherm met fraaie vormgeving gecombineerd met optimale leefruimte. Door de vrijdragende constructie van de armen zijn geen hinderlijke steunen aanwezig, waardoor een vrije doorloop onder het scherm ontstaat. De doorloophoogte kan desgewenst versteld worden, zodat het volledig aan uw wensen voldoet.

Er is keuze uit twee types knikarmschermen, semi cassette knikarmscherm 2 Buis type Stanza en gesloten cassette knikarmscherm 2 Buis type Rondo. Alle types zijn op maat en naar wens te leveren. Hiervoor gelden standaard maten en standaard doekkleuren.
Voor een overzicht van verkrijgbare doekkleuren kijkt u op de website van Dickson of Sattler.
Deze schermen kunnen ook elektrisch bediend worden, met standaard merk Faac of Somfy.
HIERONDER WORDEN DE TYPES KNIKARMSCHERMEN APART BESCHREVEN.

SEMI- CASSETTE KNIKARMSCHERM 2B STANZA

Een stijlvol knikarmscherm, met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, voorzien van prachtige afgeronde vormen.

De aluminium gietdelen zijn in Ral 9006, kap en voorlijst geanodiseerd, de zijkappen zijn verkrijgbaar in Ral 7016 structuur of Ral 9006.

HET KNIKARMSCHERM STANZA IS LEVERBAAR IN DE VOLGENDE AFMETINGEN:

  • breedte van 1830 t/m 5500 mm met uitval van 1500 mm
  • breedte van 2400 t/m 5500 mm met uitval van 2000 mm
  • breedte van 2830 t/m 5500 mm met uitval van 2500 mm
  • breedte van 3260 t/m 5000 mm met uitval van 3000 mm (elektrisch)

breedte van 3550 t/m 5000 mm met uitval van 3000 mm (slinger)


CASSETTE KNIKARMSCHERM 2B RONDO

Dit scherm is als het ware de STANZA, maar dan luxer uitgevoerd met een onderplaat. Hierdoor is de kap volledig afgesloten en daardoor is het doek goed beschermd tegen regen en wind. De aluminium delen zijn standaard geanodiseerd of Ral 9001 en kunnen desgewenst in iedere Ralkleur worden gemoffeld. Om het bedieningsgemak te vergroten is het scherm altijd elektrisch.

HET KNIKARMSCHERM RONDO IS LEVERBAAR IN DE VOLGENDE AFMETINGEN:

  • breedte van 2400 t/m 5000 mm met uitval van 2000 mm
  • breedte van 2830 t/m 5000 mm met uitval van 2500 mm
  • breedte van 3260 t/m 5000 mm met uitval van 3000 mm

WILMS terrasschermen

Een knikarmscherm is de meest elegante oplossing om schadelijke UV-stralen te weren op uw terras. Zo kan u samen met uw gezelschap langer én op een verantwoorde manier genieten van de zon. Deze overkapping ziet u enkel wanneer u daar zelf om vraagt. Al de andere momenten zit het geheel verstopt in een mooi afgewerkte kast die tegen de buitengevel wordt bevestigd.
Het grootste voordeel van een knikarmscherm is dat het om een oprolbaar systeem gaat. Bij deze oplossing heeft u dus geen steunpalen die permanent zichtbaar zijn. Tevens zal een zonnescherm warme zonnestralen tegen houden nog voor ze de kans krijgen om uw woning op te warmen. Terwijl u met volle teugen geniet van uw terras en het mooie weer, bewijst het knikarmscherm ook nog eens zijn nut als zonwering. 2-in-1 dus!
Voor ieder karakter een ander type zonnewering
Wij kunnen 2 verschillende knikarmschermen leveren, elk met hun eigen sterke punten.
De President is geschikt voor middelgrote tot grote terrassen. Hij kan met 1 doek tot 14 meter breed gaan en heeft een uitval van maximaal 3,5 meter. De kast is halfopen wat betekent dat de doekrol steeds zichtbaar is wanneer u het knikarmscherm gebruikt. Het sterke hieraan is dat u eenvoudig vlekken bovenop het doek kan opkuisen door het doek op te rollen tot u de vlek ziet. De voorkant van het knikarmscherm is trouwens verkrijgbaar in een ronde en een rechte uitvoering.
De Solitair is een iets elegantere oplossing waarbij er nog meer op de details werd gelet. Net als bij de President kan het een breedte van 14 meter bereiken, maar dan wel met 2 doeken en een tussendoekrol. In tegenstelling tot de President heeft dit type een uitval van maximaal 4 meter. Uniek bij de Solitair is dat er wordt gewerkt met een doekschelp in de kast. Die zorgt ervoor dat het doek een beter hanggedrag vertoont en dat de doekrol mooi zit weggewerkt.
Afwerking op maat
Met de verschillende modellen en diverse mogelijkheden vindt u steeds het beste knikarmscherm voor uw woning. U past het vervolgens verder aan naar smaak door middel van oneindig veel kleurcombinaties.


Byzon terrasschermen

Met een Byzon terrasscherm ervaart u veel extra leefcomfort: grote schaduwrijke plaats in uw tuin, verlengstuk van uw woning, vrije doorloop, bescherming van meubels tegen schadelijke gevolgen van UV-zonlicht, keuze uit handbediening of electrische bediening, degelijke constructie, kwaliteitsdoek waarbij u keuze heeft uit verschillende actuele en veel verkochte dessins.

Kortom: met het aanschaffen van een Byzon terrasscherm begint al uw zomers gevoel en kan de zon niet snel genoeg doorbreken. Trouwens, al is het bewolkt, dan nog geniet u onder uw Byzon terrasscherm. Het doek kan tegen een spatje!


Byzon uitvalschermen

Byzon uitvalschermen zijn erg gewilde typen zonwering. Waarom? Waarschijnlijk toch vanwege de grote mate van lichtbescherming of schaduwcreatie. Door de lage stand van het scherm voor uw raampartij, heeft u zoveel mogelijk schaduweffect. Dat zorgt niet alleen voor schaduw binnen en dus bescherming van uw meubels tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling, maar u krijgt er ook een aangename, koele temparatuur door binnen in uw woonkamer.

Wanneer beslist u tot het aanschaffen van een Byzon uitvalscherm, in plaats van andere vormen van Byzon zonwering? Naast het feit of u het ene type Byzon zonwering mooier vindt dan het andere, is het ook een afweging van feiten.
Bijvoorbeeld, op plekken waar je geen vrije doorloop hebt kies je eerder voor een Byzon uitvalscherm dan voor een terrasscherm. Denk aan raampartijen waar niemand langsloopt en dus laaghangende zonwering niemand hindert. Door de lage stand of schuine hoek van het scherm, realiseert u zoveel mogelijk schaduw binnen. Een Byzon uitvalscherm is dus niet bedoeld om eronder te zitten, maar om erachter, in uw kamer, te genieten van zoveel mogelijk schaduw!

Byzon uitvalschermen zijn vervaardigd van sterk aluminium, waardoor lichtgewicht en stabiel. De cassette waarin het doek oprolt, alsmede de armsteunen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Dus u kunt uw Byzon uitvalscherm aanpassen naar de kleur van uw buitengevel. Alle Byzon uitvalschermen zijn voorzien van een kwaliteitsdoek uit de Swela Sunvas doekcollectie. Daarmee bent u verzekerd van actuele dessins en vuil- en UV-licht werende doeken. Met een Byzon uitvalscherm zult u heel veel gemak hebben. Ze zijn ook nog eens zeer laag in prijs. Byzon vervult zo al uw zonweringswensen!

Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met onze Adviseur - Tel. +31 (0) 85 0605 425, mail ons via Info@abbazonwering.nl

of stuur uw bericht via onderstaande formulier.

U bent ook van harte welkom in onze showroom. Dagelijks open van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zondag gesloten.ABBA zonwering Schoonhoven