PVC vloeren

De Bodiax Concrete collectie is een stijlvolle en warme vloer, welke nauwelijks te onderscheiden is van een echte betonnen vloer. De PVC vloer wordt rechtstreeks op de vloer verlijmd, wat een strakke look geeft en zorgt voor een optimaal gebruiksgemak. De stroken hebben een vierzijdige V-groef. Deze collectie is medio oktober leverbaar.

Dit kunt u van de Concrete collectie verwachten:

 • Natuurgetrouwe designs.
 • Rondom een microvelling rand.
 • Makkelijk te plaatsen en schoon te houden.
 • Hygiënisch.
 • Stille akoestiek.
 • Maximale variatie in patronen.
 • Hoge slijtvastheid zodat deze ook te gebruiken is in druk belopen ruimtes.
 • 15 jaar garantie bij woongebruik.
 • Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.
 • Geschikt voor recycling.
 • Productie volgens strenge Europese normen.

De Concrete collectie is ontwikkeld om op de vloer verlijmd te worden waardoor het loopgeluid tot het minimum is gereduceerd.


Bodiax Vloeronderhoud PVC

Bodiax PVC vloeren worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en bieden u jarenlang plezier in huis. Hoewel Bodiax vloeren een van de meest onderhoudsvriendelijke vloeren zijn adviseren wij u toch onderstaande informatie op te volgen om uw vloer in topconditie te houden.

Preventief onderhoud voor uw Bodiax PVC vloer.

 • Zorg ervoor dat er goede deurmatten voor de deuren liggen, die niet zijn gemaakt uit rubber, zodat er geen grote hoeveelheid vuil binnen komt.
 • Gebruik vilt onder de poten van meubelen en stoelen. Verrijdbare bureaustoelen moeten worden voorzien van niet rubberen zwenkwieltjes. Om ervoor te zorgen dat de vloer er goed blijft uitzien, moet u deze (minstens eenmaal per week) reinigen met een stofzuiger of zwabber. U moet dit vaker doen als u de vloer intensief gebruikt.
 • Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen die de vloer kunnen beschadigen.
 • Laat geen huisdieren met lange nagels over de vloer lopen. Hun nagels kunnen diepe krassen op het oppervlak veroorzaken en zo de vloer beschadigen.
 • Wees voorzichtig met naaldhaken, deze kunnen de vloer ook beschadigen.
 • Zorg ervoor dat de vloer niet langdurig wordt blootgesteld aan direct zonlicht of intensief kunstlicht. Gebruik gordijnen of andere zonwering wanneer de zon het felst schijnt om de gevolgen van direct zonlicht te beperken. De meeste soorten vloeren verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Om kleurafwijkingen te voorkomen, moet u de aanwezige (losse) vloerbedekkingen regelmatig verplaatsen. Hoge temperaturen zijn bovendien niet goed voor elastische vloeren.

Hoe houdt u uw Bodiax PVC vloer in topconditie.

Bodiax PVC vloeren zijn voorzien van een beschermende PU toplaag, deze toplaag is sterk maar zal zonder onderhoud en bescherming altijd slijten (zoals elke vloerbedekking). Om uw vloer langdurig te beschermen adviseren wij u om direct na installatie van de Bodiax PVC vloer deze te stofzuigen en te reinigen met Dr. Schutz Basis reiniger R. Hierna kunt u direct met Dr. Schutz Supermat een eerste beschermende laag op uw PU toplaag aanbrengen. Dr. Schutz Supermat beschermt de PU toplaag met een elastisch laagje hetgeen de vloer een fraai aanzien geeft en het dagelijkse onderhoud veel eenvoudiger maakt. Let op, uw vloer zal iets meer gaan glanzen. Na deze basisbehandeling kunt u volstaan met dagelijkse reiniging met Dr. Schutz PU reiniger.(uiteraard alles volgens de gebruiksaanwijzing van Dr. Schutz).Vlekken van voedingsmiddelen moeten zo snel mogelijk worden verwijderd met een vloeibaar reinigingsmiddel voor PVC, bijvoorbeeld Dr. Schutz PU Reiniger. We raden u aan om geen reinigingsmiddelen in poedervorm, oliehoudende zeep of afwasmiddelen te gebruiken. Gebruik een biologisch afbreekbaar reinigingsmiddel dat geen resten achterlaat en niet moet worden afgespoeld met water. Wij raden u aan om Dr. Schutz Pu Reiniger te gebruiken.Heeft u strepen of hardnekkige vlekken in uw Bodiax PVC vloer dan adviseren wij u dr. Schutz Elatex te gebruiken. Dit is een universele vlekkenverwijderaar (voor PU verzegelde vloeren) voor de verwijdering van rubberresten, strepen, lijmresten en andere hardnekkige vlekken. Ook voor het verwijderen van ballpoint of inkt. (voor elke toepassing op een onopvallende plaats de kleur en materiaalbestendigheid testen).Gebruik geen was op uw Bodiax PVC vloer. Het oppervlak van deze Bodiax PVC vloer is verzegeld en niet poreus. Dat betekent dat de was niet in de vloer kan doordringen en vuil aantrekt.Na verloop van tijd kunt u de Bodiax PVC vloer (2 x per jaar bijvoorbeeld, afhankelijk hoe intensief de vloer wordt gebruikt) met dr. Schutz PU reiniger schoonmaken waarna u wederom dr. Schutz Supermat aanbrengt om zodoende de toplaag weer van een extra beschermende laag te voorzien. Na deze behandeling kunt u weer volstaan met de dagelijkse reiniging met dr. Schutz reiniger.Als er per ongeluk diepe krassen in de vloer gemaakt zijn, moeten deze stukken mogelijk worden vervangen. Voor minder diepe krassen die het resultaat zijn van normaal dagelijks gebruik, brengt u best een of twee lagen Dr. Schutz Supermat aan (uiteraard alles volgens de gebruiksaanwijzing van dr. Schutz).


Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

Neem contact op met onze Adviseur - Tel. +31 (0) 85 0605 425, mail ons via Info@abbazonwering.nl

of stuur uw bericht via onderstaande formulier.


U bent ook van harte welkom in onze showroom. Dagelijks open van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zondag gesloten.