Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken Voorzetrolluik Deco

De sterke punten van het product

Voorzetrolluiken met een elegant design.

 • Optimale verduistering : GEPATENTEERDE INNOVATIE Optimale verduistering !
 • Compact, kleine oproldiameter en kast : maximale lichtinval
 • Gemakkelijke plaatsing
 • Uitvoering
 • Veiligheid
 • Betere thermische isolatie
 • Sea coating voor de kust
 • Beschikbaar met autonome motor
 • 3 groottes verkrijgbaar
 • Inbraakwerende veren bekleed met vilt om krassen op de lamellen te vermijden
 • Exclusief scheidingssysteem voor grote ramen tot 4 m breed
 • Projectie voor gemotoriseerd rolluik als optie

Wilms rolluiken

Het grote voordeel dat Wilms rolluiken hebben, is dat ze op elk moment kunnen worden geplaatst. Snel, eenvoudig en zelfs zonder kap- of breekwerk! Dit type rolluik kan dus zowel bij nieuwbouw als renovatie worden toegepast.

In de praktijk ligt het aantal Wilms rolluiken bij nieuwbouwwoningen niet zo hoog. Daar speelt vooral esthetiek een belangrijke rol en op dat vlak steken de inbouwrolluiken er met kop en schouders bovenuit. Een Wilms rolluik is immers altijd zichtbaar langs de buitenzijde. Dat hoeft zeker en vast geen nadeel te zijn, de afwerkingsmogelijkheden zijn enorm groot.

Afwerking op maat

Wilms rolluiken worden in de meeste gevallen op de gevel geplaatst. Het is ook mogelijk om ze in de raamopening ('in de dag') te plaatsen, maar dan valt een deel van het raam weg en wordt bijgevolg de lichtinval beperkt.

Bij dit type rolluik bieden we 2 kastvormen aan: afgeschuind en rond. Indien u kiest voor een ronde kast, kunnen evenzeer ronde opzetstukken worden voorzien om over de geleiders te plaatsen. Om het plaatje af te maken, kunnen zowel kast, onderlat als geleiders in een RAL-kleur naar keuze worden gelakt. Zo vormen ze samen een mooi geheel.

Ook bij de lamellen bieden we een ruim assortiment aan. Deze zijn beschikbaar in aluminium of PVC en variëren in hoogte en kleur.


Kleuren

Wilms beschikt over een 400-tal verschillende kleuren van lakpoeders die permanent op voorraad zijn. Onze voorraad volgt de tendensen op de markt van het buitenschrijnwerk op. Zo stemt u de zichtbare delen van uw rolluikkast perfect af op uw woning.

Lamellen

Wilms gebruikt enkel dubbelwandige lamellen van een hoogwaardige kwaliteit die vervaardigd worden uit PVC of aluminium. Er zijn verschillende lamellen beschikbaar, elk met hun eigen kleurmogelijkheden en eigenschappen. 

Aluminium Lamellen (WA)

De aluminium lamellen zijn extra opgevuld met PU-schuim. Dit resulteert in een betere isolatie en extra stevigheid van de lamellen. Bij de aluminium lamellen heeft u de meeste kleurmogelijkheden. Ook zijn er 2 lamellen, WA40H en WA55H, die opgevuld zijn met hardschuim. Dit is een speciaal soort hars die nog meer stevigheid geeft aan de lamellen. 


Heroal rolluiken


Heroal rolluiksystemen van aluminium zijn de beste keuze op het gebied van duurzaamheid, rendabiliteit en functionaliteit. Voor een hoge weerbestendigheid zijn onze rolluiken gecoat met een tweelaagse diklak. De talloze vormgevingsmogelijkheden bij de oppervlakteveredeling en het ruime aanbod aan vormen en typen maken van heroal rolluiksystemen een exclusief designelement.

Met rolluiken bespaart u energie in elk seizoen

In de winter wordt de warmte binnen gehouden en de koude lucht buiten. Zo bespaart u op uw verwarmingskosten. 's Zomers neemt een rolluik de taak op zich om warme zonnestralen tegen te houden nog voor ze de kans krijgen om de woning binnen te dringen. Daardoor warmt uw woning niet op en wordt oververhitting voorkomen. Dit zet een airconditioning, wat duur is in aankoop én in verbruik, buitenspel.

Rolluiken beveiligen u tegen inbrekers

Rolluiken beschermen u tegen een inbraak want dieven zullen meer tijd nodig hebben om in te breken. Een inbreker die zich er toch aan waagt om het rolluik open te breken, zal al snel merken dat dit aardig wat lawaai maakt. Beide factoren zorgen ervoor dat het risico om betrapt te worden veel te groot is. De kans is groot dat hij verder wandelt en kiest voor een woning zonder rolluiken.

Rolluiken verbeteren uw nachtrust

Een goed verduisterde kamer verhoogt de kwaliteit van uw nachtrust waardoor u uitgerust aan uw dag kan beginnen. Doet u nachtwerk of slapen uw kinderen overdag? Dan is een donkere kamer zeker een troef. Naast het verduisteren van de kamer kan een rolluik ook het omgevingslawaai tot wel 8 keer verminderen!

Rolluiken verzekeren u de nodige privacy

De beste manier om voor privacy te zorgen, is door rolluiken te plaatsen. Wanneer het rolluik naar beneden is, dan is er geen enkele mogelijkheid meer om naar binnen te kijken. Dit zorgt bovendien voor een warme, gezellige sfeer.

Onderhoud & garantie

Op Wilms rolluiken krijgt u standaard 5 jaar garantie, maar een goed onderhoud zoals het jaarlijks reinigen van uw rolluiken waarborgt een lange levensduur. Uw rolluiken dienen gereinigd te worden met een zachte spons, lauw water en niet-agressieve detergenten. Reinig zowel het rolluikblad als de geleiders. Vermijd schuursponsjes en hogedruktoestellen.

TIP

 • Vermijd het reinigen in volle zon, snel opdrogen van zeepwater kan kringen nalaten.

 • Als u rekening houdt met deze onderhoudstips kan u jarenlang genieten van uw WILMS-rolluiken.

 • Hebt u vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder.

 • of stuur uw bericht via onderstaande formulier.

 • Neem contact op met onze Adviseur - Tel. +31 (0) 85 0605 425, mail ons via Info@abbazonwering.nl

 • U bent ook van harte welkom in onze showroom. Dagelijks open van 9.00 uur tot 17.00 uur. Zondag gesloten.